Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزای فارس از کرمان، یدالله موحد پیش از ظهر امروز در همایش بزرگ و محوری هفته قوه قضاییه استان کرمان اظهار داشت: شهید بهشتی پایه‌گذار و معمار نظام قضایی جمهوری اسلامی و جزو نوادر است.

وی ادامه داد: شهید بهشتی در تثبیت نظام قانون اساسی و تدوین قوانین جزایی و حقوقی نقش به‌سزایی داشت و یک یدئولوژیست برای نظام است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همچنین مبانی نظام و جمهوری اسلامی و اهداف و آرمان‌های امام را با زبان رسا و شیوا تدوین می‌کرد و به همه شبهات پاسخ قابل‌قبول می‌داد.

این عضو معاون دیوان عالی کشور عنوان کرد:  دستگاه قضاییه گام‌های بلندی برای رسیدن به قوه قضاییه در تراز جمهوری اسلامی با طرح تحول و تعالی برمی‌دارد و رئیس قوه قضاییه سکان این تحول را بر عهده گرفته و به اتکا قضات و کارکنان شریف دستگاه قضا با شتاب لازم این مسیر را پشت سر می‌گذارد.

وی تصریح کرد: قوه قضاییه با چالش‌های بزرگی در مسیر تحول روبه‌روست و به همکاری سایر قوا نیاز دارد و با هماهنگی و هماهنگی بین سه قوه اگر مشکلات در این مقطع رفع شود قوه شتاب بیشتری را برای رفع مشکلات خواهد داشت.

 رئیس کل سابق دادگستری استان کرمان بیان داشت: دیار دیرپا، کهن و بسیار پهناور کرمان در شکل‌گیری فرهنگ و تمدن ایران اسلامی کارنامه درخشانی دارد و مگر می‌شود تاریخ یک خطه از این کشور را به رشته تحریر درآوریم اما نگاهی به تحولات نظام دادگستری آن خطه به‌عنوان یک رکن مهم از ارکان حاکمیت را نبینیم، بنابراین تاریخ نظام عدلیه و قضایی استان را مستندسازی کردیم و در قالب کتاب تاریخ عدلیه کرمان به رشته تحریر درآوردیم.

معاون قضایی و فن‌آوری اطلاعات و برنامه‌ریزی دادگستری کل استان کرمان در سخنانی اظهار داشت: ورودی پرونده‌ها به دستگاه قضایی استان کرمان طی سال گذشته ۱۳ درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل آن افزایش داشته است.

مهدی بخشی ابراز کرد: میانگین زمان رسیدگی به پرونده‌ها از ۸۹ روز به ۸۱ روز کاهش پیدا کرده است و برنامه ابلاغ الکترونیک قضایی باید به ۵۰ درصد تا پایان سال ۱۴۰۰ رسیده که این رقم در استان کرمان به 92 درصد رسیده است.

وی ادامه داد: همچنین میزان پرونده‌های منتهی به صلح و سازش بر اساس هدف مشخص شده باید به ۲۲ درصد می‌رسید که این رقم در استان کرمان به ۴۵ درصد رسیده و پرونده‌های مختومه با افزایش ۱۰ درصدی روبه‌رو بوده است.

آرامش و امنیت جامعه در دست دستگاه قضا است

همچنین امام جمعه کرمان اظهار داشت: قضاوت جایگاه ویژه‌ای در ادیان الهی و عقل بشر دارد و قضاوت از ذات و وجود انسان می‌جوشد و قضاوت و داوری برای احقاق حق و ابطال باطل از اهمیت زیادی برخوردار است.

حجت‌الاسلام و المسلمین حسن علیدادی‌سلیمانی ابراز کرد: دستگاه قضا همچنین آرامش، آسایش و امنیت را به جامعه بر می‌گرداند و از آن حفاظت و حراست می‌کند.

وی از دانش، علم، عدل، عقل و عقلانیت به عنوان مهمترین اصول برای کُرسی قضاوت نام برد و خاطرنشان کرد: در استان کرمان چهره‌های فراوانی داریم که در بخش قضایی دارای دانش بالا و صاحب‌نظر هستند.

رئیس کل دادگستری استان کرمان نیز در این همایش اظهار کرد: امروز به برکت خون شهدا و رهبری‌های امامین انقلاب اسلامی دستاوردهای بسیار بزرگی نظام جمهوری اسلامی در ابعاد مختلف دارد.

حجت‌الاسلام ابراهیم حمیدی با اشاره به دستاوردهای قضایی ابراز داشت: با وجود همه مشکلات و نارسایی ‌ها اما قوه قضاییه به یک الگوی بزرگ و موفق برای کشورهای دیگر تبدیل شده است.

وی ادامه داد: با بهره‌گیری از آیات، روایت و فرهنگ اصیل اسلامی امروز یک قوه قضاییه مقتدر داریم و کارمندان و قضاتی که انسان‌های فرهیخته، عالم و دانشند هستند و تلاش بر این است که در کنار نیروهای ارزشمند با بهره‌گیری از فن‌اوری‌های روز قوه قضاییه هوشمند را به نظام معرفی کنیم.

حمیدی با اشاره به اینکه هنوز فاصله زیادی با قوه قضاییه در تراز نظام جمهوری اسلامی داریم، خاطرنشان کرد: تلاش‌های فراوانی در دستگاه قضایی انجام می‌شود هرچند گلایه‌مندی‌های مردم از قوه قضاییه را شاهدیم که بیشتر آنها هم به حق و درست است و باید تلاش کنیم این گلایه‌ها به حداقل برسد.

وی یادآور شد: کتاب تاریخ عدلیه در استان کرمان در دوران موحد رئیس سابق دادگستری کل استان تدوین شده که مستندات خوبی در این کتاب منتشر شده است.

انتهای پیام/۸۰۰۱۹/ب

منبع: فارس

کلیدواژه: قوه قضائیه استان کرمان جمهوری اسلامی قوه قضاییه پرونده ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۰۶۰۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بزرگداشت روز خلیج فارس و رونمایی از ارج نامه محمدباقر وثوقی

به گزارش خبرنگار مهر، نشست "بزرگداشت روز خلیج فارس و رونمایی از ارج نامه دکتر محمدباقر وثوقی" روز دوشنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۳ به همت گروه تاریخ و باستان شناسی خانه اندیشمندان علوم انسانی و با همکاری گروه تاریخ دانشگاه تهران و انجمن ایرانی تاریخ، در سالن فردوسی خانه اندیشمندان علوم انسانی با حضور اساتید دانشگاه و بزرگان تاریخ و جغرافیا برگزار شد.

پیشنهاد روز ملی خلیج فارس
منصور صفت گل از اساتید دانشگاه و سخنران این مراسم گفت: روز ملی خلیج فارس، به پیشنهاد محمدباقر وثوقی وارد تقویم ایران شده است. ما این افتخار را داشتیم که برای اولین بار رشته مطالعات خلیج فارس را بنیانگذاری کنیم که موسس آن وثوقی بود. او سهم بزرگی در زمینه مطالعات خلیج فارس مبتنی بر منابع ایرانی دارد. برای بنده افتخار بزرگی است که مجال پیدا کردم پیرامون شایستگی ها و فضایل علمی محمدباقر وثوقی و همچنین روز ملی خلیج فارس سخن بگویم. او فرزند شایسته لارستان بزرگ و فرزانه ای ایران مدار است. هر جا نامی از تحقیقات خلیج فارس می آید، نام وثوقی می درخشد و این برای ما افتخار است.

تجلیل از دانشمند پر آوازه و نستوه در حوزه مطالعات خلیج فارس
شهرام یوسفی فرد سخنران دیگر این مراسم اظهار داشت: خرسندیم که در مراسمی که با روز خلیج فارس تقارن دارد، از یک دانشمند پر آوازه و نستوه در حوزه مطالعات خلیج فارس تجلیل می شود. هماهنگی برای به سرانجام رساندن این ارج نامه، هم کاری بسیار شیرین بود و هم دشوار. موفق شدیم مجموعه مقالاتی را آماده کنیم و با هر استادی هم که صحبت شد، با خوشرویی دعوت را پذیرفت. از تمام افراد و نهادهایی که برای برپایی این مراسم زحمت کشیدند از جمله خانه اندیشمندان علوم انسانی، انجمن ایرانی تاریخ، گروه تاریخ دانشگاه تهران و نگارستان اندیشه تشکر می کنم. از خداوند متعال خواستارم که طراوت های ذهنی محمدباقر وثوقی همچنان جوشان باشد.

آشنایی بیشتر با زادگاه
عبدالمجید ارفعی بیان کرد: احساس خوشبختی می کنم که به این جلسه دعوت شده ام. آشنایی من و محمدباقر وثوقی به سال ها پیش بر می گردد. او کارهایی را در دانشگاه به من ارجاع می داد. من با خواندن مقاله های او با زادگاه خودم بیشتر آشنا شدم. استادی چنین بزرگ، کارهای عظیمی کرده است.

قرائت پیام عبدالرسول خیراندیش توسط احمد مسجد جامعی
احمد مسجدجامعی، پیام عبدالرسول خیراندیش استاد دانشگاه شیراز را قرائت کرد. در بخشی از این پیام آمده بود: اگرچه خلیج فارس ۹۰ درصد صادرات و واردات کشور ما را در بر می گیرد اما باید سودمندی و قابلیت های فرهنگی این خلیج را هم در نظر داشت. تمام پیروان ادیان شناخته شده در این دریا رفت و آمد داشته اند اما اسلام در آنجا سکنی گزید. این خلیج، مهم ترین محل صید مروارید جهان بوده است. محمدباقر وثوقی و همراهانش در دانشگاه، کارهای ارزنده ای در مورد خلیج فارس انجام داده اند.

شناخت خاندان های عربی حوزه خلیج فارس

حمید احمدی سخنران دیگر این نشست گفت: محمدباقر وثوقی کسی است که تمام آثار و نوشته هایش در معرفی خلیج فارس است. من کتاب های او را به دانشجویان علوم سیاسی معرفی می کنم. کتاب هایی که او در مورد محل ولادت خود نوشته، استثنائی است. کارهایی که در مورد جان فشانی اقوام ایرانی انجام داده، فوق العاده است. فکر نمی کنم که به جز وثوقی، پژوهشگری پیدا شود که این همه روی خلیج فارس کار کرده باشد. او در آثار اخیرش پا را فراتر از مرزها برده و در حوزه شرق شناسی کار کرده است. وی شناخت زیادی از خاندان های عربی حوزه خلیج فارس دارد. ایران دوستی او همیشه قابل ستایش است. در دانشگاه، هم به لحاظ علمی و هم اخلاقی، سرآمد است.

تحقیق برای عظمت ایران

رسول جعفریان از اساتید دانشگاه، اظهار داشت: من هرچه از خلیج فارس می دانم، از همنشینی با محمدباقر وثوقی بوده است. خوشبختانه این توفیق را دارم که کارها و مقالات او را دنبال کنم. شهرت دارد که در سال ۱۹۶۴ اتحادیه عرب مصوب کرده است که دیگر عرب زبانان حق ندارند از کلمه خلیج فارس استفاده کنند. البته گفته می شود اولین بار یک انگلیسی که یک زمانی مشاور امیر بحرین بوده، پیشنهاد داده است که اسم خلیج فارس به نام جعلی تغییر پیدا کند. محمدباقر وثوقی کسی است که کلمه ای اضافی در مطالبش دیده نمی شود. برای من توفیق و افتخار بوده است که از او درس گرفته ام و از روش و منش او آموخته ام. او با عشق برای عظمت ایران تحقیق کرده است. او یک استاد بین المللی است و تمام ویژگی های یک استاد نمونه را با هم دارد.

۳۰ سال تحقیق در حوزه هایی که کمتر کار شده
هوشنگ خسروبیگی به نمایندگی از انجمن تاریخ، ابراز داشت: سابقه دوستی و ارادت بنده به محمدباقر وثوقی حدود ۳۰ سال پیش است. ۳۰ سال پیش مسئول روابط عمومی دانشگاه پیام نور بودم. به سبب وظیفه، اخبار و اطلاعات را در حوزه دانشگاه دریافت می کردم. آن موقع گزارشات متعددی از یکی از مدیران در استان فارس می آمد که با عشق و علاقه خاصی کار می کرد. خیلی مشتاق بودم این مدیر را ببینم و بالاخره محمدباقر وثوقی را دیدم و متوجه شدم از نظر رشته هم با هم نزدیک هستیم. منش اخلاقی، توان مدیریتی، تلاش و پیگیری های او ستودنی است. شوق و انگیزه خدمت به کشور در چشمان او مشهود است. اگر او به حوزه تاریخ محلی لارستان ورود نمی کرد، شاید این خلأ پابرجا می ماند. ما در ایران در حوزه تاریخ شرق آسیا آثار زیادی را نمی بینیم اما در این حوزه جایگاه وثوقی می درخشد. او به دنبال حوزه هایی است که کمتر کار شده و سخت می شود به سراغشان رفت.از خانه اندیشمندان علوم انسانی، انتشارات نگارستان اندیشه و دانشگاه تهران برای برپایی این مراسم تشکر می کنم. به جا بود که این مراسم نکوداشت خیلی زودتر برپا می شد.

پژوهشگری فروتن

در پایان مراسم محمدباقر وثوقی گفت: بسیار سپاسگزارم و زبانم یاری نمی کند که بگویم چه در قلبم می گذرم. تمام قد از همه شما تشکر می کنم و تعظیم می نمایم.


کد خبر 6094032 طاهره تهرانی

دیگر خبرها

  • برنامه های عملیاتی عدلیه  کرمان در سال۱۴۰۳ تشریح شد
  • رونمایی از کتاب در جستجوی آداب آبادانی در یزد
  • میزگرد نگاهی به هشت چالش تاریخی؛ پروژه کوروش درخدمت اسرائیل؟
  • چالش‌های حوزه تعلیم و تربیت چبست؟/ در نسل چهارم دانشگاه‌ها دنبال تمدن‌سازی هستیم
  • بزرگداشت روز خلیج فارس و رونمایی از ارج نامه محمدباقر وثوقی
  • فراخوان سی‌ودومین جایزه جهانی کتاب سال منتشر شد
  • همکاری دانشکده آب اهواز در حل چالش‌های زیست محیطی خوزستان
  • رونمایی از کتاب «جنبش علوی، هجرت رضوی» در مشهد
  • جشنواره عدالت و رسانه برگزار می‌شود/ سند تحول قضائیه حلال مشکلات عدلیه
  • نظام استکباری غرب با چالش بزرگ خیزش افکار عمومی روبه‌رو است